La cafea cu prietenele. Mai reuseste o proaspata mamica acest lucru?


Dupa venirea pe lume a primului bebelus in mod special multe mamici sunt speriate de toate schimbarile din viata lor si prefera sa petreaca majoritatea timpului liber si asa limitat citind informatii online, in bloguri si comunitati de mamici. Desi sunt de parere ca a fi o mama informata este foarte important consider ca nu trebuie sa uitam ca desi acum suntem mamici inca am ramas femei si este necesar sa gasim un echilibru intre cele doua. De aceea uneori eu aleg o iesire cu prietenele, de preferat cele care nu au copii, sunt satula de cel de acasa. Dar nu e vorba despre ce aleg sa fac ci despre ce reusesc, cam asa decurge viata unei mamici.

Important este sa vrei sa iesi si timp se gaseste, totul tine de organizare si mobilizare. Iesirile in cuplu sunt relaxante dar uneori simti nevoia unei iesiri ca intre fete cu o barfulita buna, cu o descarcare a sentimentelor reprimate si o cafea tare sa te scoata din amorteala si monotonia de zi cu zi, personal nu beau cafea insa reactionez bine si la cola. Sa va spun cum se intampla. Nu ajungi bine ca primesti un mesaj : “iubi, a mancat bine inainte sa pleci?” , raspunzi rapid si inghiti in sec, stii ca vor mai urma si incerci sa te relaxezi pana suna disperat: “sa stii ca plange, nu stiu ce sa ii mai fac!” , dar nu e nimic, cu toate astea tot trebuie sa incerci sa mai iesi, sa nu renunti, totul tine de educare, de educare a copilului in semnsul de a nu fi dependent de mama si de educare a tatalui care trebuie sa isi petreaca timp singur cu copilul. Iesirile individuale au un rol benefic atat pentru mama cat si pentru tata.

Petrecand mult timp cu bebe nu mai esti la curent cu noile trenduri asa ca o intalnire cu prietenele te pune la punct cu informatii si noutati despre moda, shopping, cosmetica, etc , sau pur si simplu evadezi din bula ta si te bucuri de un vibe bun.

Iesirile cu prietenele nu inseamna doar o barfa noua, iesirile iti dau incredere in tine, doar faptul ca iesi si te aranjezi, iti demonstrezi ca inca esti femeia de alta data.

Am mai avut o incercare de a merge in club, de dragul vremurilor de mult apuse, insa nu am mai simtit aceeasi distractie, atmosfera nu mi s-a mai parut cool cum mi se parea inainte, oamenii nu mai erau aceesi in club, eram inconjurata de adolescenti, asa cum eram si eu cand frecventam astfel de locuri. Vremurile se schimba, noi ne schimbam si ne maturizam astfel incat placerile devin altele, distractiile cu mult zbucium sunt inlocuite cu moment de relaxare. Se pare ca vorbele surorilor mai mari care ma preveneau ca va veni acest moment chiar s-au adeverit, imi aduc aminte cum spuneau ele ca o noapte pierduta deja e foarte greu de recuperat, iar eu nu puteam sa concep cum ai putea sa ratezi o noapte de iesit in club, in oras cu prietenii pentru odihna…se intampla. Mit busted! Cred ca cineva a mai ajuns la concluzia mea, tot la fel dezamagit, dar un pic mai ambitios si a dezvoltat conceptul de petreceri de zi.

Daca vreti sa aveti un bebelus fericit, incepeti cu voi si ii veti transmite fericirea, echilibrul si atitudinea pozitiva de care are nevoie pentru a creste sanatos.

Voi cum echilibrati viata de femeie cu cea de proaspata mamica?


Poza din acest articol este oferita gratuit de catre ELEVATE de la Pexels

Comentarii

  1. Lorena6/01/2019

    Orice este posibil atunci cand iti doresti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Într-adevăr orice e posibil !!dar nimic nu mai este ca înainte ,la început era într-adevăr dificila toată organizarea ptr o ieșire si des renunțam dar acum ca nu mai avem bebe mic (are doi anișori ) a devenit totul mult mai simplu .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iesirea in familie a devenit mai usoara, insa nu uitati ca este nevoie uneori si de o iesire doar intre fete fara sot sau copil👍

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Orice comentariu este binevenit. Puteti comenta cu ajutorul contului Google, Nume / Adresa URL (puteti scrie doar numele) sau in mod anonim.