Reteta Pizza de Casa Usoara si Rapida


Pentru intalnirile in familie si nu numai, cand ti se face pofta, poti face pizza in casa, este si amuzant si usor de facut, se poate implica toata familia si iese o mare distractie, munca in echipa. Partea cea mai grea nu este prepararea aluatului, din punctul meu de vedere, ci sa te gandesti cu cateva ore inainte sa il faci ca sa stea la dospit macar 2 ore. O sa va spun reteta de pizza pe care o folosim noi si a iesit gustoasa de fiecare data.

Ca sa vedeti cat de apreciata este pizza la noi in familie o sa va povestesc o intamplare hazlie, anul trecut eram in Bucuresti si ne plimbam cu Stefanut si nepotelele, iar cea mica, obosita nu mai voia sa mearga si tara dupa ea o jucarie de plus, sora ei, stiindu-i punctul pofticios si sensibil, i-a spus: „Hai, Anne! Ca avem pizza !! ”, in secunda doi a aruncat jucaria din mana si a exclamat: “Pizzaaaaa?!” si a luat-o la fuga. A fost epic, memorabil, demn de un filmulet, insa nu am fost pe faza asa ca filmuletul ruleaza in mintea noastra cand ne adcem aminte de acest moment.

Familia noastra e mare iubitoare de mancare italiana, de la cel mai mic la cel mai mare si cand zic familia noastra ma refer la chiar tot familionul de nepoti si matusele. Ne plac pastele, pizza, risotto, lasagna, mai nou, sotul meu a descoperit burrata de care este foarte incantat, sau salata caprese. Cand ne-am cunoscut considera salata o garnitura la felul de mancare principal si acum isi comanda unic fel la restaurat, salata, ciudat nu? Cum se schimba oamenii...sau isi cultiva gusturile !

Reteta Aluat Pizza usoara si rapida


Ingrediente aluat: 2 cartofi fierti, 500 grame faina, 200 ml lapte, 1 ou, 25 grame drojdie proaspata, sare, 1-2 linguri ulei de masline

Topping Pizza pentru copii: sos de rosii, mozzarella, busuioc, cimbru, masline, anghinare la borcan, ardei, ceapa, rosii, le puteti combina in functie de preferintele celor mici.

Topping pentru adulti: salam, ton, sunca, ciuperci, ardei, rosii, anghinare, prosciutto, rucola, sunca si lista poate continua cu tot ce va trece rin cap si va inspira sau ce aveti prin frigider.

Mod de preparare: 

(1) Cartofii fierti se sfarama pana devin un piure. (2) Drojdia se dizolva in lapte si se amesteca peste cartofii pisati, (3) se adauga oul, sarea, se incorporeaza faina treptat, uleiul de masline, (4) apoi framantam pana devine un aluat omogen si se lasa la dospit circa 2-3 ore.

Pregatirea Aluatului de Pizza

(5) Cand va apucati de intins aluatul, sa aveti faina la indemana sa nu se lipeasca de bancul de lucru si de sucitor. Aveti varianta sa puneti intr-o forma rotunda, clasica, de pizza sau sa intindeti o foaie si sa o puneti pe o hartie de copt, apoi in tava de la cuptor, eu am preferat utima varianta. (6) Peste aluat se intinde un strat subtire de sos de rosii (noi avem de regula un sos facut de toamna cu cimbru ), presarati cimbru uscat, apoi mozzarella si dupa aceea va adaugati ingredientele preferate. Va sugerez sa nu o incarcati prea tare, vorba aia… less is more.

Cum intinzi aluatul de Pizza si asezarea ingredientelor

Timp de coacere: 12 min la 230 grade Celsius pe raftul nr. 1 al cuptorului.





Astept parerile voastre in sectiunea de comentarii de mai jos  iar daca aveti poza cu pizza voastra facuta in familie o puteti posta pe pagina noastra de Facebook sau sa ma etichetati la postarea voastra.  Va doresc Pofta buna si nu uitati ca si prepararea poate fi distractiva! #FunMami

Pozele din acest articol si toate drepturile asupra lor apartin in totalitate © FunMami.com

Comentarii

  1. La cat de apetisant arata pizza in poze trebuie neaparat sa incerc aceasta reteta de "pisa" cum zice Stefania😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca va incanta reteta mea de Pizza si sa stiti ca este si gustoasa! Cu drag @FunMami

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Orice comentariu este binevenit. Puteti comenta cu ajutorul contului Google, Nume / Adresa URL (puteti scrie doar numele) sau in mod anonim.