Supa Crema de Rosii


Eu ador supele de rosii sub orice forma si am vreo cateva retete si locuri in care merg doar pt acest preparat. Toate pot fi mancate atat de copii cat si de adulti si asta ne face noua mamelor ziua mai usor, nu trebuie sa gatim de 2 ori.

Reteta Supa Crema de Rosii


Ingrediente: rosii pruna, 1 ceapa alba, 2 catei usturoi, 3 cani supa de legume (sau apa calda), jumatate de cana smantana, foi dafin, cimbru, ulei de masline, sare;

Mod de preparare: (1) Rosiile pruna se spala, se taie pe jumatate si se scobesc de seminte, (2) apoi in tava de cuptor se aseaza o foaie de hartie de copt peste care se pun rosiile, se adauga putina sare peste ele, ulei de masline si cimbru, piper (optional sau daca preferam alt condiment). Se baga la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 1 ora (le mai puteti verifica din cand in cand).

(3) Cand rosiile sunt coapte, le scoatem sa se raceasca si le decojim de pielita, (4) intre timp taiem ceapa maruntel, o punem cu putin ulei de masline intr-o cratita apoi o inabusim cu apa sa nu ajunga sa se prajeasca, (5) cand ceapa devine translucida se adauga usturoiul tocat marunt si dupa vreo 5 minute se adauga si rosiile.

(6) Acoperim cu supa de legume sau apa calda cat sa cuprinda legumele, adaugam foaia de dafin si mai fierbem inca jumatate de ora.
(7) Cand este gata, oprim focul, scoatem foaia de dafin si adaugam smantana apoi blenduim compozitia si a rezultat supa noastra cremoasa de rosii.


Aceasta supa o puteti servi copilului cu bucatele de carne, sau cu branzica deasupra, iar pentru adulti recomand sa o serviti cu niste crutoane, sau pentru cei mai curajosi cu niste creveti trasi la tigaie cu usturoi si ierburi aromate.

Astept parerile voastre in sectiunea de comentarii de mai jos iar daca aveti poza cu supa crema de rosii facuta de voi o puteti posta pe pagina noastra de Facebook sau sa ma etichetati la postarea voastra @FunMami. Va doresc Pofta buna si nu uitati ca si prepararea poate fi distractiva! #FunMami

Pozele din acest articol si toate drepturile asupra lor apartin in totalitate © FunMami.com


Comentarii