Paste cu Somon si Dovlecel


Pentru ca cel mic s-a saturat de vesnicele paste cu sos rosu, am zis sa incercam si ceva nou si m-am gandit la paste cu dovlecel si somon. Sunt la fel de usor de pregatit si foarte gustoase.

Copiii au perioade cand nu mai mananca asa cum o faceau de obicei si noi intram in panica. Oare nu ii place? Oare are ceva? Oricum devin mai mofturosi odata cu cresterea si imi doresc sa vin tot timpul cu inovatii, incerc sa ii infrumusetez farfuriile sau sa fac retete noi.


Pentru aceste paste aveti nevoie de:


- Paste
- 1 dovlecel
- O bucata de somon
- Smantana
- Parmezan
- Un catel usturoi
- Frunze busuioc
- Vin (50ml)
- Sare,piper si alte condimente pe care le preferati
- Unt si ulei de masline

Ne pregatim de gatit prin a pune apa la foc pentru paste, adaugam sare si dam drumul la cuptor. Taiati dovlecelul in forma pe care o preferati si puneti bucata de somon data cu sare si piper pe o cratita neaderenta bine incinsa. Il prajiti la foc moderat pana este patruns sau il puneti la cuptor pentru 20 min in functie de dimensiune. Intre timp puneti o cratita cu unt si ulei de masline, adaugam peste ele catelul de usturoi strivit sau taiat felii si imediat adaugam si dovlecelul. Cand acestea sunt usor patrunse punem vinul si condimentele, lasam sa fiarba un pic, gusturile sa se aseze apoi adaugam smantana si parmezanul ras, cand incepe sa fiarba, luati cratita de pe foc.


Intre timp ati pus si pastele la fiert (calculati voi cand e momentul in functie de timpul de fierbere indicat pe pachet) . Acum ca sunt fierte pastele, sosul e gata si somonul e gatit si el, puneti toate impreuna si voilaaa, ati facut pranzul sau cina!

Pofta buna! #FunMami


Pozele din acest articol si toate drepturile asupra lor apartin in totalitate © FunMami.com

Comentarii