Reteta Salata de Boeuf cu Iaurt


Nelipsita, preaiubita si fara de care mesele de revelion nu pot da startul este ... pam-pam ... salata de boeuf!
Numai ca salata de boeuf a ramas doar numele de ea, putini sunt cei care mai pun ingredientul principal si anume carnea de vita. Mai des se face cu piept de pui sau in preajma sarbatorilor de iarna, cu carne de porc in incercarea de a valorifica toata carnea de la porcul sacrificat de Ignat. Mie imi place foarte mult aceasta salata, dar am fost nevoita sa ii fac unele modificari si sa renunt la maioneza, conditia fiind de a pastra gustul, asa am descoperit salata de boeuf cu iaurt. Gustul ramane acelasi, insa este mult mai usoara, mai putin gretoasa, este ideala pentru copii de peste 1 an dar si pentru noi, adultii, care gustam din fiecare carnat ce ne iese in cale, fripturi nenumarate pe toata perioada sarbatorilor.

Pentru masa de revelion, salata denumita generic, de boeuf, e defapt, o salata a la russe , va las și vouă aici reteta poate va încânta ideea.

Ingrediente Salata de Boeuf:


Un piept de pui
2 morcovi
1 pastarnac
O bucata de telina
3 cartofi
2 cutii mici iaurt
2 linguri mustar
5-6 linguri mazare la borcan
5-6 castraveti in otet
Sare/piper

Daca aveti familie numeroasa puteti mari cantitatea de ingrediente, de asemenea mai puteti adauga si alte radacinoase precum telina iar pe langa castraveti puteti folosi si ardei grasi in otet.

Modalitate de preparare:

Puneti pieptul la fiert intr-o oala cu apa și sare, apoi curatati radacinoasele si le adaugati și pe ele. Când sunt aproape fierte, adaugati și cartofii sau puteti sa ii fierbeti separat in alta oala cu tot cu coaja. Legumele și carnea se scot, le lasati sa se raceasca și apoi taiati cubulete mici toate ingredientele, adaugati iaurtul, mustarul și puneti sare și piper dupa gust.


Va doresc cu drag Pofta buna si un an nou fericit alaturi de cei dragi! #FunMami

Pozele din acest articol si toate drepturile asupra lor apartin in totalitate ©FunMami.com

Comentarii