Tarta cu Mere si Scortisoara


A doua oara e cu noroc! Am reteta de tarta cu mere de pe blogul sora-mii, am mai încercat cu ani in urma sa fac aceasta reteta dar nu mi-a ieșit, de acolo am rămas cu o "groaza" fata de aluaturi. Dar a venit vremea sa îmi înfrunt teama și de vreo câteva zile o țin numai in tarte sarate și tarte cu mere. Tarta cu mere este așa, un răsfăț, însă tartele sărate chiar sunt super, le poți mânca la pranz, cina, cu o salata, gustare intre mese sau mic dejun pentru ca se poate reîncălzi. Ar fi ideală și pentru picnic, dar nu vreau sa va fac inima rea pe vremurile astea.

Ingrediente Tarta cu Mere

Pentru blat ai nevoie de :

200 grame faina
100 gr unt bucatele
1 ou
3-4 linguri de apa
Sare

Pentru umplutura ai nevoie de:

3-4 mere
50 gr zahar
1/2 zeama lamaie
Scorțișoara
2 oua
100 ml smantana


Prima data facem blatul, este cel mai ușor blat pe care il puteți face. Amestecati faina cu untul taiat cubulete pana obtineți o textura nisipoasa, apoi adaugati cele 3-4 linguri de apa și oul. Băgați mâna cu încredere și frământați pana se omogenizează și obtineți coca perfecta pentru blat.

Acum băgați aluatul la frigider pentru o ora, cel puțin, apoi intindeti coca cu un sucitor. Aveți in vedere ca grosimea aluatului rezultat sa aibă aproximativ 0,5 cm, presati aluatul cu degetele in tava și apoi faceți câteva gauri cu furculița și băgați înapoi la frigider pentru încă 30 minute.

Tava folosită de mine are diametrul de 28 cm.


Blatul asta este minunat pentru ca îl puteți folosi și pentru o Tarta Sărata.

Preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius si curatati merele, le taiati felii și le stropiti cu zeama de la o jumătate de lamaie, zaharul și scortisoara dacă va place.

Peste aluat se pune o foaie de copt cu boabe de fasole sau orez, ce aveți la îndemâna (ca sa nu se umfle aluatul), băgați la cuptor 15 min, apoi încă 10 minute fara foaia de copt cu fasole.

Intre timp pregatiti umplutura, se bat cele doua oua impreuna cu zaharul și smantana și un praf de sare.

Când este gata aluatul, il scoateti din cuptor sa se racească 10 minute apoi adaugati umplutura și deasupra asezati merele.


Bagati tarta la cuptor si cand este aproape gata o ungeți cu miere amestecata cu apa si mai tineti inca 10 min.


Sper ca in curand o sa incercati reteta mea de tarta cu mere asa ca va doresc in avans Pofta Buna!!! Cu drag #FunMami


Pozele din acest articol si toate drepturile asupra lor apartin in totalitate ©FunMami.com


Comentarii